atulhani
Sebulan-dua sebelum kahwin dulu, kulit muka saya tiba-tiba bermasalah. Jerawat degil tumbuh dan apa lagi, berparut-parut dibuatnya. Serius teruk, nasib baik ada make-up tauuu hehehe...

Padahal sebelum tu, muka saya dah okay sejak guna sabun Acne-Aid.. Blackheads pun tak ada sangat. Thanks to Ila, Huda dan lain-lain kawan MMU yang cadangkan guna sabun tu dulu. Saya still guna, tak pernah tukar sabun lain dah.

Alhamdulillah lepas kahwin, dah semakin ok. Mungkin sebab perubahan hormon gak kan.. Saya sabar, cuma gunakan sabun tu macam biasa, dan gel Lukano from Healin. Tapi effect dia lambat.. Slowly jerawat dah semakin kurang.

Pastu, dalam bulan lepas, saya terpengaruh iklan dekat majalah.. pasal NH Collagen. Mahal beb. Tapi saya nak juga cuba, lebih-lebih lagi dah baca review kat forum-forum. Tapi sekarang ada pek promo. Stok untuk sebulan, ada 15 botol dalam RM167++..


Hasilnya... serius lah. Saya rasa sangat berbaloi. Walaupun harganya mahal, tapi kesannya cepat nampak hasil. Dalam seminggu, dah nampak perubahan. Sekarang kulit saya tidak lagi berminyak. Parut jerawat dah hampir hilang semuanya. Rona kulit makin sekata dan kulit makin cerah. Tak pakai make-up pun, saya tak lah rasa kusam lagi. Rasanya sedap pulak tu.

Produk ni ada Halal JAKIM lagi yer..

Masa balik kampung hari tu, adik-adik dan abang saya sibuk tegur muka saya dah elok..

Highly recommended for

  • Those who work in air-conditioned rooms
  • Those with sluggish skin metabolism
  • Post-delivery and lactating mothers
  • Stressed individuals, people who sleep late and those who with unhealthy diets
  • Those who suffer from wrinkles, sagging skin, dry skin, dull complexion, and other ageing skin problems

ps: Malas lah tepek gambar sendiri, kang ada orang kata perasan cun pulak...! hehe
17 Responses
  1. anak aris Says:

    aritu ade tgk kat guardian.die mcm tgh bt promosi la.saye duk belek2.ape bnd binatang ni.nk bace belakang mls.tp dlm ati ckp mst bnd ni bgs sbb ade tulis collegen..rupenye untuk kulit ye..


  2. hmm.aku pn tgh search produk pemakanan yg bley kasik tegang2 balik nih.haish.haha.bagus ek atul?nk try jgla.tq for the info;)


  3. p!nkerton Says:

    wah menarik ni! :D
    sebulan 15 botol? capsules ke minum ke camne eh kekdahnye?
    *sile tempek gambar anda plis* :D


  4. hoho aku amik cocoa coolagen..tapi slalu miss nak minum..sbb rasa dia cam ada coffee/nescafe sket..aku pening pale minum tu...
    huu menarik laa benda ni..cam nak try je! mana mau carik? kat guardian n watson eh?


  5. atulhani Says:

    anak aris: tu la, rasanya dalam byk2 collagen dlm pasaran, ni among the best. utk kulit seluruhnya, bkn utk muka je actually..

    diyana: cuba la try 1 month..kalau tak puas hati, takyah teruskan ;-) aku makan seminggu, dah rasa kesan dia..

    pinkerton: yup, 1 botol cam dlm 50ml kot. Ala, minum terus macam minum innershine gitu. permulaan, ambil setiap hari selama 6 hari, pastu dua hari sekali.. sebab, bekalan collagen 5000mg tu cukup utk dua hari.. *nak letak gambo malu lah..lagi pun takde gambo sebelum dan selepas....


  6. atulhani Says:

    semut terbersin: ni marin collagen tau ila. rasa dia lain.. aku suka, pada aku sedap.. actually aku dh try kitsui collagen.. sbb NH colla ni mahal.. tapi cam takde beza pun.. last2 gi cari gak Nh Colla Plus ni. Yup, ada kat guardian dan mana2 farmasi.. cam aku, aku beli kat 1 farmasi ni yg boleh kurang harga drp RM167 tu.. nak tahu kat mana, PM aku....


  7. mancet Says:

    wahh mahal e,huhu,,aku minum cocoa collagen tu ,tp lmbat gakla kesan die,tp muke aku dah tak berminyak,pores pon dh kecik..


  8. atulhani Says:

    mancet: kalau muka takde problem cam ko, ok je lambat2... aku cam tak sabar dah..geram tgk jerawat yg degil tu. paling best, muka tak lagi berminyak la.. tapi tak juga kering. moist je..best best hehehe...


  9. ^wirda^ Says:

    haa..aku dok makan collegen dari Zhulian..kalo hg nk jimat sket beli je kat aku..haha aku bleh je juai bawah satus..20 peket ;) kulit dh licin dan tak menggerutu cakap lu..haha


  10. atul nak nak!! nanti aku sms ko ye..aku jenis tak saba gak..dah ler slalu miss..mana laa nak nampak kesan kan..nak try laa yg ni..aku tak tahan ngan parut2 n jerawat menggerutu kat muka aku..naik segan plak aku


  11. atulhani Says:

    wirda: haaa...aku dok baca gak collagen Zhulian bagus.. tape.. makan satu2.. takkan aku mau makan campur2 maa... hehehe..

    ila: ok sms aku kat zero one nine dot dot dot.. hehehe..


  12. d i d a Says:

    lama x jumpa hg msti dh lain..hihi..hr tu aku sebut kat zaid lama x jmpa hg..dia kata aah tah2 atul dah ada anak 3...kehkeh melampau


  13. atulhani Says:

    dida: takde lain pun... cuma makin "sihat".. wakakaka.. lawak tul zaid tu. gila lama tak jupa sampai aku ada anak 3 pulak hehehe..


  14. Bai Says:

    cologen memang bagus. tapi by tak dapat cari lagi jenama yang betul2 ok. ala apsal tak letak gambar? nak tengok hasil


  15. atulhani Says:

    Bai: sebenarnya saya mmg malu nak tayang2 gambar ni.. hehe


  16. andy Says:

    NH Colla Plus, a super-concentrated marine collagen beauty drink launched under the NH Beauty Series, contains 5,000mg of marine collagen, natural Vitamin C and red grape juice concentrate to give you gorgeous skin.

    Detail article at:
    http://www.kidbuxblog.com/talk-beauty-healthy/natural-nutrient-packed-beauty-drink


  17. Anonymous Says:

    Aku dah try banyak minuman collagen, mahal & murah.
    Semua collagen sama je. Tengok budget je.