atulhani
Tak tahu lah kenapa, dari sebelum ada anak lagi, saya suka sangat dengan botol susu avent. Jadi sebelum Neesa lahir saya dah belikan dia botol Avent. Cuma time tu saya tak tahu ada dua jenis. Saya salah beli. Patutnya saya nak yang honey tinted, tapi terbeli yang PP. Bertambah leceh PP Avent ni ada ring disc. Kalau lupa pasang habis lah tumpah susu dalam botol tu.

PP bottle

Ni la ring disc. Tak boleh lupa pasang.


Pastu saya dah borong la botol MAM sebab Anneesa guna teat MAM, sebab masa dulu dia takmo teat Avent ni. Rasa cam rugi plak beli botol Avent tapi tak guna teatnya. Tapi sama je, beli botol MAM, saya tukar plak teat size 2.

Bila dah beli botol MAM, saya rasa was-was plak bila sambung-sambung botol MAM yang semua parts leh buka tu. Macam tak ketat. Rasa ada je air terkeluar. Esp kalau rendam botol MAM tu dalam air suam masa nak panaskan susu. Entah, saya rasa tak suka plak kat botol MAM.

Maka timbul lagi perasaan nak beli botol Avent, kali ni cadangnya nak beli Avent PES la. Rasanya Anneesa pun dah boleh switch to mana-mana teat. Sebab saya guna teat Medela, Anneesa ok aje.
PES bottle - honey tinted. Cantik la kekdahnya..


Dalam dok usha botol PES tu.. tetiba Ila tweet Avent Natural 2012.. Saya terus jatuh cinta plak ngan design baru ni. Tapi bukan murah beb. Adoi.. Anneesa tak kisah pun pakai botol apa. Pureen pun ok aje. Ibu dia je gatal..
Avent Natural 2012


Avent Natural: RM110 ada dua botol.
Dengan RM110 boleh beli sepuluh botol Pureen!

18 Responses
  1. FrH Says:

    teat baru avent ke .. mcm tommi tippie jek ..

    mahalnye ..

    i peminat MAM .. haha .. tp xpernah rendam susu pakai MAM .. rendam dlm botol lain baru transfer msk MAM.


  2. CHeeSYaNa Says:

    Argh.. cantiknyer..
    aku mmg peminat tomitipi..
    tp, takleh tahan tgk harga RM110 for 2 botol.. uhuhuhu


  3. n a n i Says:

    hoh...terlopong seketika....botol susu pun mahal zaman skrg ni...


  4. atulhani Says:

    Frh: bkn teat baru, botol+teat semua baru. Anneesa guna teat MAM, tp sy guna kat pelbagai botol spt botol pureen atau botol MAM tu sendiri hihi. Tp botol MAM nk basuh senang.

    Donat: pasan x design Avent baru ni sikit mcm tomitipi. Aku x penah try tomitipi. Mcm kurang mnat sikit sbb bawah botol kecik,atas besar,cam x stabil je.

    Nani: botol murah ade je. Made in malaysia. Ni made in UK konon.


  5. atulhani Says:

    Cheesyana: eh yana, aku salah org td. Aku ingt kwn aku yg nama donat yg komen. Dia pun pakai tomitipi gak hihi


  6. kak atul, kawan say jual botol avent..die kt UK skrg..die bt pre order..bulan 8 ni dia blk cni..hihhi
    sy pun tetibe terjatuh cinta dgn btl avent, tp org yg nk guna je xde lg..hiih


  7. aku pon suka tgk botol ni! sbb tu aku tweet botol avent baru tu..tp tengok harge tu yg tak tahan..adeh!
    aku mmg terpaksa setia pada MAM..abang n adik mmg peminat tegar MAM! tak boleh buat ape dah!yes MAM senang nak basuh..so far aku pakai tak pernah lak leak..
    aku dulu pon minat avent beli banyak avent tp tukar teat MAM sbb anak aku reject semua botol! haih..
    tp tu laa satu je masalah avent, teat dia keras sket compare to teat brand lain..hopefully teat botol yg baru ni tak keras laa..slamat memborong botol avent yang baru atul!


  8. atulhani Says:

    leeyana radhi: murah ke kawan awak jual.. kalo murah boleh la kirim hihi. oleen, awak jgn putus asa ye.. insyaAllah ada rezeki awak nnt..boleh la beli botol avent tu utk dia hihi

    ilasemut: tu la ila, cun kan. tp ni jenis PP gak, bukan PES.. cuma takde ring.. aku takde la nak borong.. kalau beli. mungkin 1-2 aje..


  9. MyRule Says:

    ammar dulu pakai tt. pastu dah setahun pakai avent pes. i suka tt lagi. baru2 ni ader beli tt SE N avent SE tapi x pakai lagi. both adalah pp.


  10. CikCt Says:

    Cantikla pulak avent natural ni...


  11. atulhani Says:

    myrule: napa suka TT ye? sy tgk botol tu cam tak stabil je bentul dia.. tak mudah tumbang ker?

    cikCT: tu la kan.. cantik.. tapi tak tahan harganya..


  12. Diyana Says:

    aku setia ngan tt


  13. MyRule Says:

    Atul.. sebab TT x kuar kalau ammar penyet2kan kat lantai heheh

    Botol dia ok, stabil. Lagi mudah baby pegang :P


  14. atulhani Says:

    diyana & myrule: eh ramai peminat TT yer.. harga pun ok kan.. tak semahal avent..


  15. Hye..Sy peminat TT tapi selaps Avent keluar design baru terus beli..Siap standby utk bby dlm perut lg..Comel sgt btol tu padan dgn harganya pun comel jg.Tp kualiti yg penting.


  16. atulhani Says:

    ani sha: wah terus beli dah yg pattern baru tu.. tp dia bukan botol PES kan..


  17. sheisjaz Says:

    Hai atul..

    Anak jaz da guna botol avent,TT and mam..tp..mama dia lebih suka TT..(mama dia ye yg suka..bkn anaknya.hehehe) y TT?sbb TT ringan..n kalo dia buang macam mane pun,xmudah pecah..n dulu beli TT 2 botol 9oz = rm35..murah gila..memang borong habis lah..tapi skang promotion tu da xde.back to normal price rm57...so terpaksa berbelanja lebih after this..


  18. Anonymous Says:

    adoii..aku br beli botol susu avent last week. dahla mahal, baby aku plak xnak hisap teat tu.ingatkan nak stop breastfeed,dia terus mengamuk bila aku sumbat teat tu kat mulut dia.dia ttp suka teat fiffy yg warna oren tu juga.teat yg biasa2 dia langsung xnak.fussy jg baby aku ni.br dua bulan,hermmm...promoter tu kata,mana2 baby mesti suka teat avent sbb dia natural..baby aku suka apanya??..harap2 bila dia dh 4bln nnt dia x pilih teat dh..huhu